Ben je druk? Wij zijn drukker!

Grafico Delft

Veelgestelde vragen [FAQ!]

Wil je iets snel weten? Kijk dan eerst op onze FAQ! Andere urgente vragen? Neem contact met ons op!

Vaak zullen we je dezelfde dag, afhankelijk van de tijd, nog een berichtje sturen wanneer een bestelling is ontvangen en een schatting geven van de verwachte productie & levertijd. Echter is deze soms langer of korter dan in vergelijking met andere keren! Afhankelijk van de drukte, aantal en soort opdracht kan een bestelling of dezelfde dag al aangeleverd worden of binnen 5 werkdagen. Ook kan het zijn dan een bestelling een week en in uitzonderlijkere gevallen langer dan een week kan duren. In ieder geval, doen we ons best altijd te communiceren hierover.

We zitten elke werkdag van 13:30-17:00, tussen deze tijden kun je je bestelling ophalen. In het weekend, gedurende feestdagen, zomervakantie en soms bij bepaalde evenementen zijn we helaas dicht! Het kan ook eens gebeuren dat gedurende een normale werkdag, dat we ook onverhoopt gesloten zijn. Dit zullen we dan ook delen via de site, nieuwebrief en onze socials!

Eerst ga je via de leveranciersgang van het D.S.C, daarna neem je de tweede deur (zwart) naar links, vervolgens kom je in de studentendiscotheek Lorre en loop je helemaal naar achteren door tot je tegenover de wc’s komt.

Bel een van ons persoonlijk en stuur anders een appje! Onze nummers zijn hier op de site te vinden. Hier kan je ook meteen voor vragen terecht.

 Afhankelijk van de drukte, kunnen we je bestelling eens in de tijd voorrang geven. Echter is dit geen garantie dat we je bestelling op tijd af kunnen krijgen. We zullen dit dan ook duidelijk communiceren.
Het meest wenselijk is we zo vroeg moeilijk benaderd worden als het bijvoorbeeld gaat om een grote bestelling met een hoog aantal (verschillende) oplages, die kunnen dienen ter promotie van een aankomend evenement die je organiseert. Wij verzoeken je dan ook niet 1pas 6:55 het hok binnen te lopen met de verwachting dat we 100 posters voor je kunnen printen. Vaak zullen we je dan moeten teleurstellen…

Ja, dat doen wij zeker. Volledig gratis ook! Als je dus ergens niet over uitkomt, aarzel dan niet ons een berichtje te sturen met je vraag of gewoon lekker langs te komen. Wij zullen ons zo hard mogelijk ons best doen zo snel mogelijk een oplossing voor je te bieden! Ook zullen we bij bestanden die niet correct aangeleverd zijn wegens het formaat of type bestand, altijd zelf kosteloos nog proberen deze naar behoren aan te passen tot de gewenste oplage. Lekker makkelijk!

Ook staan we vaak open voor eventuele samenwerkingen met commissies of verenigingen/organisaties, in ruil voor bijvoorbeeld korting!

Heb je een totaal andere vraag, schroom dan ook niet deze te stellen. Je kan ons in principe de hele week van maandag tot zondag een appje of het liefst een mailtje sturen. We zullen ons best doen zo snel mogelijk te reageren.

 In principe kan je met alles wat drukwerk-gerelateerd is bij ons terecht. Spanddoeken, Banners zijn ook opdrachten die we eens in de tijd doen voor bedrijven of evenementen. Als je dus iets wil printen/bestellen wat niet specifiek tussen ons assortiment staat, kan je altijd een berichtje sturen met je vraag. Dan kijken we wat voor je kunnen betekenen. We zijn namelijk erg flexibel!

Nee, absoluut niet! Je kan elke werkdag gewoon bij ons binnen komen lopen en vaak kunnen we dan ook snel een printje voor je doen als je het bestand al klaar hebt liggen en als wij de juiste middelen op het Hok hebben liggen. Wij doen verder ook niet aan bepaalde eisen waar een bestelling aan moet voldoen voordat we deze in behandeling willen nemen. Wij bieden voor ieder aantal, iedere maat of iedere soort papier, opdracht of wat dan ook een offerte! In de tussentijd, als de printer je poster aan langzaam aan het plotten is, kan je gezellig kletsen met ons op de bank en bieden we je ook graag een bakkie koffie aan

Nou….Aangezien wij een non-profit studenten drukkerij zijn, en dus vanuit onszelf al erg goedkoop zijn wegens het feit dat we geen winst-oogkenmerk hebben, is de prijs bijna altijd gelijk aan de productiekosten (verbruikte inkt en kosten van hat papier). Verder worden we niet betaald en doen we het vooral voor de lol en de gezelligheid!
Daarnaast hebben we met verschillende firma al heel lang een goede relatie kunnen opbouwen waardoor we middelen goedkoper dan andere drukkerijen kunnen afhalen. Het berekenen van de uiteindelijke prijs van een opdracht gaat puur op basis van de specificaties waar we de productiekosten hanteren om tot zo een minimaal mogelijke prijs te komen. Deze specificaties zijn gebaseerd op het aantal, soort papier, soort formaat, eventuele arbeidskosten en bijzonderheden die bij je opdracht komen kijken. Verder komt er nog een minuscule toeslag bovenop de prijs om het Hok levende te houden. Je betaalt dus in principe altijd voor wat je krijgt (dus geen onredelijke 20,30,40% marges opgeteld of andere winstgevende tactieken) en werken we daarom niet per se met alleen vaste maar ook flexibele prijzen!

Natuurlijk!! Dagelijks hebben we wel te maken met erg specifieke wensen van onze bezoekers of bepaalde specificaties die behoren bij een opdracht. Dus geen enkele vraag of suggestie is te gek voor ons! Bij bijzonderheden zullen we ook niet gauw extra ‘service’ kosten in rekening brengen. Sowieso als we je opdracht binnen zien kom3n, communiceren we altijd van tevoren wat de minimale prijs en verwachte leveringsdatum is en gaan we pas aan de slag met je opdracht bij jouw uiteindelijke toezegging! Superfijn toch?

Je hoeft pas op het moment van het ophalen te betalen! Dit kan simpel via pin gedaan worden op het Hok. Ook bieden we online betalingsopties aan op de site of kan je een bestelling per factuur doen zonder deze voor te schieten als deze bijvoorbeeld voor je commissie/vereniging is. Deze zal je dan tijdig van ons ontvangen op het aangegeven mailadres. Geen gedoe dus!

Soms wel! We zijn momenteel nog druk bezig met het inventariseren hoe we bezorgservices met onze bestellingen kunnen integreren dus is dit- nog geen vaste service die wij aanbieden. Probeer altijd zelf als je toevallig een keer de Lorre bezoekt of en anders een kennis uit Delft de bestelling op te laten halen. Lukt het echt niet naar het hok te komen, stuur ons dan altijd een berichtje! Dan kijken we wat voor je kunnen doen. Uiteraard, bij verzending, zijn er natuurlijk kosten inbegrepen. Zelf vinden we het natuurlijk gewoon gezellig als je persoonlijk langskomt!

Stuur een motivatie naar info@graficodelft.nl. Inzendingen zijn gedurende heel het jaar altijd welkom!

Heel simpel! Je brengt eerst je kledingstuk of kledingstukken naar ons op het Hok en deelt een bestand met ons, als je dat nog niet gedaan had, waarin de oplage, specificaties en evt. andere bijzonderheden staan weergegeven omtrent de bedrukking. Verder hoef je niks te doen dan enkel te wachten! Als de bedrukking af is, sturen we je een berichtje dat je de kleding bij ons kan komen ophalen! Dit duurt vaak we, ietsjes langer dan het drukwerk wat we hiernaast doen….